1
گروه معارف،واحد کرمانشاه،دانشگاه آزاد اسلامی،کرمانشاه،ایران
2
کارشناسی ارشدشیعه شناسی ،دانشگاه اصفهان ،ایران
چکیده
دین اسلام جایگاه رفیعی برای سالمندان در نظر گرفته و خداوند در قرآن مکرر آیاتی پیرامون احترام به والدین و سالمندان بیان نموده است و ارزش معنوی این عمل را پس از ایمان به توحید و ارکان آن قرار داده است. لذا سالمندان در جامعه و خانواده از اهمیت و جایگاه ویژهای برخوردارند که در سیره معصومان مخصوصا در سیره امام رضا (ع) به این امر توجه زیادی شده است. هدف پژوهش حاضر که با شیوه توصیفی- تحلیلی و با استناد به منابع روایی و کتابخانه ای – اینترنتی انجام شده است، بررسی تکریم سالمندان در خانواده براساس آموزههای دینی و سیره رضوی است. در نتیجه مشخص گردید که سالمند در خاندان خود مانند پیامبر در امت خویش بوده و احترام و تکریم او در کنار برآرودن احتیاجات عاطفی، معیشتی، تفریحی، مشارکت در امور مختلف و امنیت بوده و دلجویی، محبت و مهربانی، احترام، انجام و برآوردن احتیاجات، کمک و ... لازم بوده و از مهمترین شیوههای تکریم ایشان در تعالیم دینی و سیره رضوی است.
زارعی, طیبه, عباسی, احمد. (1402). تکریم سالمندان در خانواده بر اساس آموزههای رضوی و تعالیم دینی. دو فصلنامه «مطالعات اخلاقی خانواده», 1(1), 85-110.
MLA
طیبه زارعی; احمد عباسی. "تکریم سالمندان در خانواده بر اساس آموزههای رضوی و تعالیم دینی". دو فصلنامه «مطالعات اخلاقی خانواده», 1, 1, 1402, 85-110.
HARVARD
زارعی, طیبه, عباسی, احمد. (1402). 'تکریم سالمندان در خانواده بر اساس آموزههای رضوی و تعالیم دینی', دو فصلنامه «مطالعات اخلاقی خانواده», 1(1), pp. 85-110.
VANCOUVER
زارعی, طیبه, عباسی, احمد. تکریم سالمندان در خانواده بر اساس آموزههای رضوی و تعالیم دینی. دو فصلنامه «مطالعات اخلاقی خانواده», 1402; 1(1): 85-110.